Erinevad magustoidud !

Küpsetised

Magustoit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piparkoogi taigen


Vajalik:
650 gr suhkrut .1/4 liitrit kuuma vett,1 pakk piparkoogi maitseainet(24 gr),2 tl soodat,1 tl soola,1 tl sidrunihapet,3 munarebu,150gr hapukoort,250gr võimargariini,1 kg jahu ,

Valmistamine:
Pruunista poti põhjas 150-180 g suhkrut,lisa 1/4 liitrit kuuma vett.kui on sulanud ja pruun,siis500 gr suhkrut juurde,keema ja maitseained juurde.siis250 gr jahu segada sooda ja sidrunihappega segi läbi sõela lasta siirupisse.segada läbi,kui on natuke jahtunud lisan võimargariini hapukoore ja munarebu ning soola.segan uuesti läbi.kõige lõpuks lisan ülejäänud jahu ja sõtkun.head proovimist!

 

 

Külmutatud maius karamell-leivast

Põhja-Eesti 12 sööjale (1,2-liitrine rõngasvorm) 300 g hapukoort 300 g 35%-list rõõska koort 4 sl suhkrut 50 g riivleiba 50 g võid 6 dl vaarikapüreed Või sulatada malmpannil, lisada riivleib ja suhkur. Karamellistada leib pidevalt pannilabidaga segades, seejärel jahutada. Koor vahustada suhkruga, lisada hapukoor ja karamell-leib ning segada kergelt omavahel läbi. Saadud vaht panna toidukilega vooderdatud rõngasvormi ja asetada kaetult sügavkülma. Enne lauale andmist võtta maius vormist välja ning lasta toasoojas veidi pehmeneda. Serveerida koos vaarikapüreega. Pallirauaga võib tõmmata ka pallikesi ja serveerida portsjonitena koos marjapü- reega.

 

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: