Õunapirukas valmistamine !

11 juuni

õun

Õun

Õun on tähtsate toitainete allikas. Küps õun sisaldab B1-, B2-, B6-, C- ja E-vitamiini. Samuti on selles mitmesuguseid suhkruid, nagu glükoosi, fruktoosi ja sahharoosi.
Õunale annavad maitse temas leiduvad erinevad happed
Kui õuntega suurt midagi teha pole, siis siit üks väga  hea õunakoogi retsept.
*****************
Õunapirukas:
Taigen
300 g nisujahu
1/2 kl piima
vett (vaata et tainas jääb parajalt paks)
1/4 tl soola
200 g võid
pisut sidrunihapet
Täidis
1 kg õunu
4 spl suhkrut
2 tl kaneeli
2 spl riivsaia
natukene õunamoosi
muna määrimiseks
Valmistamine:
Sõelu jahu lauale, aseta peale võitükikesed ning haki sõmeraks. Lisa sidrunhappega ja soolaga segatud vesi ning sõtku kiiresti taignaks. Rulli taigen lahti ning lapi uuesti kokku nelinurgaks. Aseta 2 tunniks külmkappi või jahedamasse kohta.
Pese õunad, koori ning eemalda südamikud. Lõika umbes 1 cm sektoriteks.

Õun on tähtsate toitainete allikas. Küps õun sisaldab B1-, B2-, B6-, C- ja E-vitamiini. Samuti on selles mitmesuguseid suhkruid, nagu glükoosi, fruktoosi ja sahharoosi.Õunale annavad maitse temas leiduvad erinevad happedKui õuntega suurt midagi teha pole, siis siit üks väga  hea õunakoogi retsept.

Õunapirukas:
Taigen
300 g nisujahu1/2 kl piimavett (vaata et tainas jääb parajalt paks)1/4 tl soola200 g võidpisut sidrunihapet
Täidis1 kg õunu4 spl suhkrut2 tl kaneeli2 spl riivsaianatukene õunamoosimuna määrimiseks

Valmistamine:
Sõelu jahu lauale, aseta peale võitükikesed ning haki sõmeraks. Lisa sidrunhappega ja soolaga segatud vesi ning sõtku kiiresti taignaks. Rulli taigen lahti ning lapi uuesti kokku nelinurgaks. Aseta 2 tunniks külmkappi või jahedamasse kohta.
Pese õunad, koori ning eemalda südamikud. Lõika umbes 1 cm sektoriteks.

 

õunad

Lisa kommentaar